Saturday 21 June 2014

La magazinul "Mobila cu stil" Concluzia

Cu picioarele tremurând Domnul o urmează pe Doamna spre următorul magazin cunoscut sub titulatura “Magazinul lui Midha”. Doamna îl apucă ferm de braţ îl priveşte adânc în ochii şi îşi reafirmă decizia de a nu cumpăra nimic astfel stabilizând picioarele Domnului şi readucând pe buzele sale zâmbetul pierdut. La intrarea în magazin un vânzător ce seamănă leit în înfăţişare şi comportament cu vânzătorul de la “Mobila cu stil” se apropie de eroii noştri cu un mers de prădător.

Vânzătorul euforic: Bine aţi venit dragilor! Cum vă putem îmbunătăţi ziua?

Domnul precaut: Doar ne uităm!

Vânzătorul persistent: Vă uitaţi după ceva anume?

Domnul încrezător în promisiunile Doamnei şi vrând să acumuleze mai multe informaţii îi răspunde vânzătorului că se uită de o saltea. Vânzătorul serviabil îi duce pe cei doi tineri în secţiunea rezervată dormitoarelor unde le arată încrezător marfa.

Vânzătorul: Această saltea cu gel este concepută special să ţină minte poziţia corpului dumneavoastră şi să ofere un somn confortabil. Dar vă rog aşezaţi-vă, simţiţi textura acestei saltele. Imaginaţi-vă nopţile petrecute pe această magnifică saltea, visele plăcute pe care numai confortul acestei saltele le va aduce!

Domnul ironic: Şi cât costă această “minunăţie”?

Vânzătorul conspirativ: Azi e la reducere cu 50%, un chilipir şi nu altceva.

Vânzătorul scoate un calculator din buzunar şi reduce 50% din preţul saltelei.

Vânzătorul uimit: Doar 850 CAD!

Domnul o apucă ferm de braţ pe Doamnă şi se îndreaptă către ieşire învrednicind vânzătorul doar cu un răspuns pe fugă.

Domnul grăbit: Poate altă dată!

Exact când să iasă pe uşă, Domnul observă cu coada ochiului un set de luat masa “Ashley” identic cu cel proaspăt achiziţionat de la “Mobilă cu stil”. Cum curiozitatea pune stăpânire pe Domn, acesta o opreşte pe Doamnă din marşul grăbit către ieşire şi întreabă cel mai apropiat vânzător de preţ, vânzător care întâmplător e chiar patronul magazinului.

Domnul curios: Scuzaţi deranjul Domnule! Cât costă acest set?

Patronul euforic: Acest minunat set “Ashley” e un chilipir la doar 500 CAD.

Domnul fericit că preţul era identic cu setul proaspăt achiziţionat de la "Mobilă cu stil" deci nu s-a păcălit cumpărând mai scump, dă să plece.

Domnul: Mulţumesc frumos!

Patronul conspirativ: Dragă Domnule dacă vă mai interesează să cumpăraţi şi altceva din magazin vă dau un discount la acest set.

Domnul se uită indecis la Doamnă. Doamna dă negativ din cap amintindu-i Domnului de aranjamentul iniţial. Domnul înţelege şi dă să plece din nou, între timp vânzătorul îi ajunge din urmă.

Vânzătorul serviabil: Domniile lor se uitau şi de o saltea cu gel de memorie.

Patronul conspirativ: Dragilor! Cumpăraţi salteaua şi vă fac reducere 100 de dolari la setul de masă.

Doamna se uită indecisă la Domn, Domnul se uită tulburat la Doamnă, lăcomia îşi face culcuş în mintea lor. Doar precauţia şi gaura mare din buget făcută la “Mobilă cu stil” îi determină să-şi întoarcă, pe jumătate convinşi, spatele la patron şi vânzător şi să se îndrepte din nou către ieşire. Numai că patronul avea alte planuri după cum se observă.

Patronul cu autoritate: Haideţi să ne uităm la saltea!

Domnul încercând să scape: Nu-i nevoie, poate altă dată.

Patronul cu autoritate: Nu domnule hai acum, că altă dată nu o să am timp.

Patronul se îndreaptă cu paşi mari către raionul cu saltele gesticulând cu autoritate să fie urmat. Domnul se uită tulburat la Doamnă, Doamna îi întoarce privirea speriată. Vânzătorul îl urmează pe patron din instinct iar Domnul şi Doamnă sunt lăsaţi cu următoarea dilema. Ori să plece şi astfel să fie nepoliticoşi ori să urmeze patronul şi să-l refuze categoric că să scape. În final eroii noştri se îndreaptă spăşiţi spre raion. După ce vânzătorul indică salteaua cu pricina, patronul îşi întreabă indignat clienţii ce îi opreşte în a achiziţiona magnifica saltea.

Domnul uitându-se conspirativ la Doamnă pentru sprijin: Preţul e prea mare!

Doamna înţelegând mesajul: Pe internet la un magazin din Missisauga o saltea de mărimea asta era doar 700.

Patronul compătimitor: Dragilor nu fiţi naivi, ei vă dau o saltea cu 700, eu vă dau o saltea cu gel de memorie de cea mai bună calitate la 900. Ei o să vă ia taxă 13% şi ajung la 800 pe când eu v-o dau doar la 900 fără taxe başca 100 dolari mai puţin la masa de sticlă şi scaune. Şi de la mine ştiţi că plecaţi cu calitate nu cu orice saltea de mâna a doua. Şi eu vă pot vinde o saltea mizeră la 700, dă aia nu e o saltea pentru domniile voastre, voi trebuie să aveţi cei mai bun.

Domnul şi Doamna încăpăţânaţi în a respecta promisiunea făcută afară, bîaguiesc scuze inteligibile, patronul oftează din toţi rărunchi şi începe a le explica clienţilor îndărătnici avantajele saltelei cu gel de memorie.

Patronul pe un ton explicativ: După cum observaţi pe această mostră, salteaua dumneavoastră este formată din celule individuale ce se comportă diferit, astfel chiar dacă un corp se aşează pe o parte a saltelei doar celule sub presiune se vor contracta...

După 20 de minute...

Patronul continuând pe un ton explicativ: Astfel un partener nu o să sufere din cauza greutăţi celuilalt partener, puteţi testa acest fapt dacă vă aşezaţi pe margine, comparând cu salteaua noastră o saltea obişnuită va avea tendinţa să se...

După încă 10 minute...

Patronul ameninţând să continue pe acelaşi ton explicativ: Aşezaţi-vă pe saltea! Vedeţi! E cum v-am spus, ăsta e efectul gelului de memorie...

Domnul şi Doamna înfrânţi de încăpăţânarea patronului profită de o scurtă pauză în discurs că să oprească calvarul.
Domnul şi Doamna în cor: O luăm!

După ce au semnat actele şi s-au ales cu o nouă saltea şi un nou set de luat masa, Domnul şi Doamna se aflau acum într-o altă dilemă morală. Ce să facă cu două seturi identice de luat masa.

Doamna şoptind speriată: Dragă, va trebui să anulăm comanda de la celalt magazin.

Domnul resemnat: Să mergem!

Doamna alintându-se: Iubire chiar trebuie să vin şi eu? Nu vreau să vorbesc cu ei!

Domnul şi mai resemnat: Aşteaptă-mă aici.

În magazinul "Mobila cu Stil" Domnul se îndreaptă ruşinat către patron. Timp de 10 minute Domnul explică ruşinat motive financiare născocite care spre marele lui regret îl împiedică să meargă până la capăt cu achiziţia setului de masă. Patronul hotărât că Domnul şi Doamna au nevoie de acest set încearcă să ridice un pic din povară financiară a Domnului după cum se observă.

Patronul conspirativ: Ce zici dacă renunţ la TVA? Îţi vând masa la 500 fix?

Auzind oferta Domnul se supără pe el însuşi că nu a negociat mai bine de la început şi pe patron că nu a pus pe masă cea mai bună ofertă, mai ales când Domnul a făcut atâtea achiziţii.

Domnul tăios: Nu mulţumesc!

Patronul mieros: Eşti sigur? De ce nu discuţi şi cu Doamna până să te hotărăşti?

Domnul şi mai furios: Am zis NU!

Patronul perspicace: Desigur, desigur! Haideţi să anulăm comanda!





No comments: