Thursday 14 November 2013

Weekend

  În România nu am fost niciodată în stare să apreciez frumuseţea weekendului. Datorită afaceri familiei, care întotdeauna ne-a ţinut ocupaţi şi în timpul săptămâni şi în timpul weekendului, nu am fost niciodată în unison cu amici mei. Nici nu se făcea bine vineri şi Facebook-ul era deja inundat cu mesaje despre weekend şi ce fericită e toată lumea că în sfârşit a venit.
     Acum În Canada, deoarece am un job de luni până vineri, pot în sfârşit să apreciez weekendul la adevărata lui valoare. Unul din motivele principale pentru care aştept acum vinerea este faptul că în fiecare săptămână, în această zi ce anunţă sfârşitul unei săptămâni de muncă este şi ziua magică în care contul meu bancar creşte. Cei de la Help Unlimited virând bani direct în cont. Şi deşi este o sumă modestă comparată cu salariul canadienilor reprezintă totuşi rodul munci mele într-o săptămână şi este mereu binevenit.
     Deoarece muncesc 9 ore jumate şi îmi ia 2 ore drumul dus întors către muncă, o zi de muncă reprezintă 11 ore jumate petrecute departe de Laurie şi de micul meu apartament. Fapt ce face weekendul şi mesajele pe Facebook ce îl anunţă să fie acum foarte bine primite. În sfârşit pot să dau şi eu share la căţeluşi şi bebeluşi leneşi şi fericiţi ce ne anunţă cu un zâmbet mare că în sfârşit e vineri şi putem în sfârşit să ne bucurăm de acele 2 zile magice din săptămână unde putem să facem tot ce ne dorim. Şi după o asemenea introducere vă gândiţi probabil că eu de obicei fac nişte lucruri incredibil de interesante cu weekendul meu de acea îl aştept cu nerăbdare. Ei bine o să vă povestesc în detaliu cum mi-am petrecut weekendul acesta.
     În primul rând vreau să vă comunic că în sfârşit am ajuns la Swiss Chalet şi am mâncat “The Ribs”. După ce am fost torturat nenumărate ori de reclama acea infernală despre aceste costiţe marinate 24 de ore în sosul Swiss Chalet. În sfârşit am putut să mi satisfac această curiozitate şi desigur o foame de lup. Compania nu a avut decât de adăugat la această experienţă culinară, fiind însoţit de către mica mea Laurie şi părinţi ei. Şi deşi Swiss Chalet nu e vreun restaurant de cinci stele fac nişte costiţe şi un pui excelent la preturii rezonabile.
Sâmbătă după ce iniţial am pornit să bem o cafea la Starbucks ne am oprit în final la un mic restaurant japonez. Când zic restaurant să nu vă gândiţi la chelneri care vă conduc la masă zâmbind sau împingând cărucioare grele cu platouri de mâncare ci mai degrabă un fel de fast food gen MacDonalds unde se serveşte Teriaky un fel de mâncare japoneză. Eu am ales un rulou plin cu bucăţi de pui, tăiţei, nişte verdeţuri şi alte nebuni pe când Laurie a ales ceva cu nume exotic, ce anume nu mai ţin minte să vă spun. Dar era delicios, vă stau martor asupra acestui lucru fiindcă i-am furat din mâncare ca de obicei. După această plimbare lungă am urmărit un film două şi am petrecut o sâmbătă seară liniştită acasă.
Duminica când m-am trezit, datorită unei probleme tehnice cu internetul, mă luat un chef de curăţenie surprinzător. După ce m-am luptat cu farfuriile din chiuvetă, am trezit bătrânul aspirator din debara şi m-am chinuit să aspir praful din apartament. Datorită vechimi utilajului folosit nu am reuşit decât să stârnesc un nor de praf şi să o trezesc pe Laurie din somn. Supărat nevoie mare cu performanţele aspiratorului am decretat că trebuie să cumpărăm altul. Şi cum Janice, mama lui Laurie, trebuia să meargă cu Laurie la cumpărături am profitat la maxim de maşina ei. După ce am umplut un cărucior cu chipsuri, nutella, pizza congelată, ton şi supă la borcan am pornit să mi aleg un nou aspirator. Eu vroiam iniţial să optez pentru un aspirator european pe care să-l trag după mine dar după o conversaţie cu un bătrânel asiatic şi o teleconferinţă cu Laurie şi Janice am optat într-un final pentru aspiratorul din poză.


  După ce am ajuns acasă am asamblat aspiratorul şi împreună cu Laurie am testat monstrul. Am elaborat un test greu de trecut pentru orice aspirator. Am luat 3 chipsuri le am aruncat pe podea şi după ce am călcat pe ele am încercat să aspirăm. Din două mişcări cu noul aspirator şi podeaua era ca nouă. Aspirator - 1 Chipsuri – 0. Din păcate deoarece deja aspirasem toată casa cu vechiul aspirator nu am putut să mă joc mai mult cu noul aspirator care coincidenţă aduce un pic a maşină de curse. Vruum Vruum!
    Restul Duminici l-am petrecut pregătindu-mă pentru noua săptămână. Mi-am pus la treabă noile casolete cumpărate de la Walmart, umplându-le cu mâncărică pentru la serviciu. Laurie mi-a spălat hainele de muncă şi după un pahar de vodka cu grapefruit roşu eram pregătit pentru o nouă săptămână la birou.
     Şi acum probabil vă întrebaţi de ce aţi irosit 5 minute din viaţa voastră ca să citiţi despre noul meu aspirator. Ei bine mai mult că sigur datorită cuvântului weekend din titlu.


4 comments:

skiorul said...

Omule,crede-ma ca ai ales prost aspiratorul.Stiu ce vorbesc.
Ala nu va intra vreodata sub pat sau canapea.Nu va aspira colturile si nici canapeaua.
plus ca e greoi si zgomotos.
canadienii astia habar n-au .
Aspiratoarele europene suntvusor de tolosit si mult mai eficiente.
Tu sa-l stapanesti sanatos daca iti place.
Spor la treaba!
Un sfat: mai redu din conserve si consuma mai multe legume si mancare proaspata.
Pastreaza-te sanatos ca e foarte important!
Sa ai un week end placut!

Tony said...

Este tarziu acum sa il schimb deci va trebui sa-mi suport greseala.
Iti multumesc de sfat si Laurie imi zice la fel, tocmai de aia eu cumpar prostile si ea cumpara legumele si fructele. Desi legumele canadiene nu au nici un gust in comparatie cu cele romanesti le consum destul de des. Norocul meu find Laurie care ma educa in fiecare zi. Daca ar fi fost dupa mine nu as fi mancat niciodata asparagus, dar ea la fiert a pus putina sare si a fost ok de mancat. Tot ea ma invatat sa mananc morcovi baby pe post de chipsuri cand ma uit la Tv :)
Iti doresc si tie un weekend minunat si sa ne auzim cu bine.

Tzipi said...

Morcovii aia baby, sunt spalati cu clor ca sa nu mucegaiasca in punga. Cumparati-va o legatura de morcovi proaspeti, ii curatati si mancati.

Tony said...

In ziua de azi nici numai sti ce sa mananci... Pana si ceva ce ar trebui sa fie natural si sanatos e plin de chimicale si iti dauneaza. Mersi de sfat o sa tin cont de el.