Saturday 31 May 2014

La magazinul "Mobila cu stil" part I

Într-o frumoasă zi de sâmbătă un cuplu de tineri intră într-un magazin de mobilă să se uite de preţuri şi oferte. La intrare în magazin, Domnul, ce se vrea profesor în economie dar care este doar un funcţionar minor, este foarte ferm cu Doamna.

Domnul: Dragă! Azi doar ne vom uita la preţuri, nu cumpărăm nimic ci doar ne interesăm. După ce vizităm toate magazinele şi ne formăm o părere doar atunci ne decidem ce să luăm.

După ce Doamna se închină solemn în faţa logici fără de cusur a Domnului, cuplul intră în magazin. Nici nu trec bine pragul că vânzătorul, un indian dolofan fără podoaba capilară îi întâmpină cu zâmbetul pe buze şi un ton mieros.

Vânzătorul: Bine aţi venit! Cu ce vă putem ajuta?

Domnul auzind zvonuri că vânzători în Canada se ţin ca râia de client, activitate ce l-ar incomoda teribil în cercetările sale pentru cea mai bună ofertă, încearcă să scape de vânzător.

Domnul: Cu nimic! Doar ne uităm!

Domnul o prinde pe Doamnă de braţ şi se avântă în magazin ca să scape de vânzător. Vânzătorul îi urmăreşte grăbit.

Vânzătorul: Vă uitaţi după ceva anume?

Domnul: Nu! Doar ne uităm la preţuri.

Vânzătorul: Dar dragă domnule, noi, avem cele mai bune preţuri! Uitaţi-vă la această mobilă de dormitor! Uitaţi-vă la acest pat! E un "Ashley"!

Domnul ca să nu pară ignorant că nu ştie ce e un Ashley se opreşte un pic să admire patul. Vânzătorul încearcă imediat să capitalizeze mica victorie.

Vânzătorul: Vă rog aşezaţi-vă în el! Este o saltea minunată cu gel ce memorează poziţia corpului. O să vă simţiţi de parcă plutiţi pe un nor.

Domnul simţind capcana se uită la Doamnă care pare şi ea îngrijorată de tonul mieros al vânzătorului. Domnul o ia din nou de braţ pe Doamnă şi grăbit încearcă să piardă vânzătorul. Din păcate Doamna nu poate mări pasul suficient încât să scape de urmăritorul insistent.

Vânzătorul: Numai uitaţi-vă dragi clienţi la această masă de sticlă. Imaginaţi-vă ce bine o să staţi în aceste scaune! E o canapea din piele de Ashley şi la un preţ atât de mic. Chilipir Domnule şi nimic altceva!

Domnul şi Doamna exasperaţi fug de vânzător când tragedie Doamna vede o canapea ce îi place. Canapea ce coincidenţă, este o Ashley. Doamna se opreşte să studieze fascinată obiectul, Domnul cu nările fremătând miroase primejdia, vânzătorul cu un zâmbet şi mai mare se pregăteşte de atac.

Doamna emoţionată: Îmi place canapeaua asta.

Domnul îngrijorat: Nu ştiu ce să zic dragă, eu vreau alt model.

Vânzătorul fericit: Această canapea e o minune! Vă rog aşezaţi-vă o să vă îndrăgostiţi de ea.

Doamna fascinată se aşează. Domnul îşi încrucişează braţele şi rămâne în picioare. Vânzătorul îşi freacă mâinile.

Doamna uimită: E chiar foarte confortabilă şi pur şi simplu ador materialul.

Vânzătorul şi mai mieros: Fin ca mătasea nu-i aşa? E o canapea Ashley desigur şi unul din cele mai vândute modele ale noastre.

Doamna dă afirmativ din cap la spusele vânzătorului. Domnul şade încăpăţânat în picioare aruncând priviri răutăcioase Doamnei. Vânzătorul îşi întoarce atenţia spre Domn.

Vânzătorul: Dar vă rog faceţi-vă comod. Simţiţi textura acestui material formidabil.

Doamna visătoare: Şezi dragă! E atât de moale...

Domnul întinde curios o mână să simtă materialul în timp ce Doamna şi Vânzătorul îi aruncă priviri fericite. Domnul resemnat se uită de preţ, poate vreo sumă exorbitantă o să o aducă din nou pe Doamnă în tabără să. Canapeaua nu are nici un preţ afişat.

Domnul ironic: Şi cât e această minunăţie?

Vânzătorul mieros: Se pare că cineva a uitat să pună un preţ. Poate aveţi noroc şi e la reducere.

Domnul şi Doamna se uită suspicios la vânzător. Vânzătorul adoptă o atitudine serviabilă.

Vânzătorul conspirativ: Numai o clipă să-l întreb pe patron. E în toane bune!

Patronul, un indian uscăţiv, cu o barbă atent îngrijită şi un mers apăsat îşi face apariţia. Vânzătorul umil îl întreabă de preţ.

Patronul: Pentru ei, căci par un cuplu simpatic, doar o mie!

Vânzătorul şocat: Doar o mie?

Patronul se îndepărtează grăbit spre alţi clienţi. Vânzătorul încă vizibil şocat îşi îndreaptă atenţia către Domn şi Doamnă ce par înmărmuriţi de întreaga situaţie.

Vânzătorul şocat: Incredibil! Acest model e de obicei 3 mii. Nu-mi vine să cred ce reducere a putut să facă.

Doamna convinsă: Dragă eu zic să o luăm.

Domnul încă suspicios: Nu ştiu ce să zic dragă...

Vânzătorul indignat: O asemenea ofertă nu vine în fiecare zi Domnule!

Doamna: Ar trebui să-o luăm!

Domnul încercând să caute o ieşire onorabilă se îndreaptă spre alt model de canapea şi încearcă să îndrepte atenţia Doamnei şi Vânzătorului departe de canapeaua Ashley.

Domnul optimist: Şi cam cât costă acest model? Ăsta e modelul care îmi place cel mai mult.

Vânzătorul amuzat: 2 mii 500 Domnule.

Domnul bâiguie ceva şi se întoarce la Doamna care îl priveşte insistent. Vânzătorul se uită şi el la Domn, o tăcere de mormânt aşternându-se între ei. Între timp vine şi patronul care aruncă şi el priviri încărcate Domnului.

Domnul înfrânt: Ce zici dragă? Să o luăm?

Doamna fericită: Da dragă! O să arate minunat în noua noastră sufragerie.

Vânzătorul mulţumit: Aţi făcut o alegere minunată!

Patronul arogant: O să mă ţineţi minte toată viaţa pentru această achiziţie!


To be continued!










2 comments:

skiorul said...

Asa e, o sa îl ții minte toată viața.
Ala n-are nici o vina ,el își face Job - ul ,altfel îl dau afară patronii.
De obicei ,după ce cumperi ceea ce vezi prima dată, găsești și ceea ce îți doreai ,dar e prea târziu.
Oricum, sa o stăpâniți sanatosi !

Tony said...

Canapeaua e frumoasa si din material bun, nici pretul nu e rau avand in vedere ca am fost la "The brick" si acolo preturile chiar erau exorbitante. Iar lucruriile nu s-au intamplat chiar exact cum le descriu, am adaugat un strop de dramatism :P